Aktiviteter

Mulighetene for en aktiv ferie er mange her på idylliske Nord Heggdal.  Ikke en dag trenger å være lik. Her finnes det tilbud for store og små, gammel og ung, single og familier, private og firma.

Ved å bruke vårt anlegg som base kan du utforske aktiviteter som fisking i fjorden, kajakk-tur, sykling på vei og sti, fjelltur, Midsund-trappene, dagsturer til Ålesund, Molde, Kristiansund, Åndalsnes, Trollstigen, Atlanterhavsveien og så videre. Man blir nesten andpusten bare ved å ramse opp alt.

Om du heller vil slappe av med en god bok på verandaen er det også gode muligheter for det.

Fisking

I Romsdalsfjorden finnes det utallige gode fiskeplasser. Enten du vil fiske i nærområdet eller på andre siden av fjorden er mulighetene mange for en god fangst.
Vår beliggenhet gjør at det er få dager det ikke er mulig å fiske på grunn av dårlig vær.

Vi er registret turistfiske bedrift og har fokus på en bærekraftig forvaltning av våre felles marine ressurser.
Våre turister vil ved ankomst bli informert om gjeldende regelverk, og er forpliktet til å følge dette

De mest vanlige artene her hos oss er: sei, lyr, hyse, torsk, steinbit, lange, lysing, breiflabb. Noen har også fått stor kveite på kroken.

Det er også mange fine plasser hvor fisking fra land er mulig, både her og andre steder på øya.

Fjellturer

Otrøya er et eldorado for de som liker å ferdes til fjells. Øya byr på lettere turer (fjelltopper på ca. 200moh), og litt mer krevende turer (fjelltopper på nesten 750moh). Uansett hva man velger vil man oppleve vakker natur, utsikt mot fjord, fjell, hav og resten av øyriket.
De flotte Midsundtrappene er vel verdt et besøk. Her går du i flotte sherpatrapper helt til topps

Link til fjelltopper;
https://portalmidsund.no/fjelltopper-i-midsund/

Sykkelturer

Anlegget vårt er flott som base for sykkelturer i området.
Det er mange flotte turer rundt på øyene i nærheten. Øyhopping i Øyriket er populært. Et besøk på Harøya, Finnøya, Ona, Sandøy eller Fjørtoft gir flotte naturopplevelser. Om man ønsker en kortreist tur er en sykkeltur rundt Otrøya og Midøya vel verdt turen. Her får du oppleve den flotte øy-kulturen vi er så stolt av. Mange steder kan man også sykle på stier fjellet. Kanskje frister det med en sykkeltur til Molde eller Midsund for et godt måltid.

Sykkel, sykkelvogn, sykkelvesker + hjelm kan du leie hos oss!

Gården

Heggdal Gård er lokalisert i bygda Nord Heggdal på Otrøya i Molde Kommune.
Gjennom århundrer har det vært drevet med melk, kjøtt, skogsdrift og fiskeri her. Tidligere ble det drevet melkeproduksjon, men i 2008 gikk driften over til kjøttproduksjon. I tillegg har det vært dyrket mye potet, grønnsaker og frukt opp gjennom tidene, noe som vitner om gode klimatiske forhold. På gården er det funnet redskaper fra den yngre steinalder, så her har det bodd folk i lang tid. Vi har alltid hatt mye dyr på gården. I tillegg til sau og kalv, har vi både også geiter, hester, hunder og katter. Våre gjester er selvfølgelig velkommen til å hilse på dyrene.
Vi er en familiebedrift som har hovedfokus på opplevelser ved fjorden. Vår unike beliggenhet ved sjøen og med Romsdals-alpene på andre siden av fjorden, gir en unik ramme rundt oppholdet hos oss.

Ditt vertskap på Heggdal Fjord- og Fiskeferie er Reidar Heggdal og Heidi A. Heggdal med familie.

“Ekte mennesker – ekte fjord – ekte opplevelser”

Attraksjoner

MIDSUNDTRAPPENE
Kjempeflotte turer i trapper bygget av sherpaer, den lengste 2200 trappetrinn. Du belønnes med vanvittig utsikt på toppene. Dette er en “må gjøre” aktivitet når man besøker Otrøya. Og selv om du har Heggdal som base – hvorfor ikke ta en overnatting i en av hengekøyeparkene i tilknytning til trappene.
Mer info om dette finner du på: www.facebook.com/UtendorsMidsund/
RØRSETHORNET (659 m.o.h)
DIGERGUBBEN (527 m.o.h.)
MIDSUNDHORNET (483 m.o.h
KKLAUSETHORNRT (669 m.o.h)
BLØKALLEN (522 m.o.h)
AKSLA (500 trappetrinn)

RIKSGRENSE
Gammel riksgrense mellom Sverige og Danmark/Norge fra midten av 1600-tallet. Godt merket ved RV 668 på Midøya.

BJØRNEREMSHELLEREN
Bjørneremshelleren på Midøya ligger 200 m. skrått opp fra Bjørnerem. I disse hulene bodde antakelig de første romsdalinger. Funn viser at stedet hadde særlig gode forhold for fangst og fiske. Blant funnene var rester av et bjørneskjelett, herav navnet Bjørnerem.

Dagsturer

TROLLSTIGEN
Trollstigen er en av Norges mest besøkte attraksjoner. Trollstigen kan få det til å krible i magen når man ser ned mot dalbunnen fra de mange utskitspunktene. Dette er en fin dagstur om du har base hos oss.

ATLANTERHAVSPARKEN
Atlanterhavsparken er et akvariumanlegg i Ålesund. Et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Det tar ca 2 timer å kjøre herfra, men en opplevelse du ikke vil glemme.

ATLANTERHAVSVEGEN
Denne vegen er 8km lang og en vegstrekning som omtales som “verdens vakreste bilreise”: Den ble i 2005 kåret til århundrets byggverk i Norge. Den har status som nasjonal turistveg og forbinder Averøya med fastlandet. Skal du en tur til Kristiansund, er dette den fineste veien.

KONTAKT
For spørsmål eller mer informasjon,
ta gjerne kontakt med oss!

Heggdal Fjord- og Fiskeferie
Innsidevegen 1372

Nord-Heggdal
6475 Midsund

Mobil: 97 50 56 75
E-post: post@heggdalfiskeferie.no

Heggdal Fjord- og Fiskeferie © 2020 – Personvern og Cookies – Design og CMS av Frode Heimen